Geschiedenis

Politiehondenvereniging “Vriend bij Dag en Nacht” is opgericht op 18 augustus 1948. Terugkijkend kom je al snel tot de conclusie dat er in de tussenliggende tijd toch wel enorm veel veranderd is. De jongere generatie kan het zich nauwelijks voorstellen, maar in die tijd waren er nog nauwelijks auto’s en telefoons, en als er al een kachel in de keet was dan werd die op hout gestookt.

De hond zat achter op een plank op de fiets en later hing het hondenkarretje achter de fiets of de brommer. De dressuur was zonder allerlei moderne hulpmiddelen en de oudere leden onder ons vertellen nog trots dat ze de hondenĀ  africhtten aan een “stroi touwke”.

Volgens de annalen is onze club in 1948 pgericht door Doris Ruijs en Jan van den Bogaard. Zijn zoon Harrie, toen ongeveer 12 jaar oud, was de eerste helper, ook wel pakwerker of door sommige leden humoristisch “pakkendrager” genoemd.

Het eerste oefenterrein was Achter den Berg in Nistelrode en Harrie, die nog niet “mans” genoeg was, werd voor alle zekerheid aan een boom vastgebonden voor de revieroefening. na korte tijd werd het bestuur uitgebreid met Piet van Grunsven die tot aan zijn overlijden in 2003 lid gebleven is van de vereniging. Via ’t Loo kwam de vereniging terecht op de Berghemseweg nabij het oude Ambonezenkamp en na ongeveer 35 jaar moesten we door de komst van de golfbaan verhuizen naar de huidige lokatie, ook aan de Berghemseweg.

Ook onze vereniging heeft moeilijke tijden gekend, maar door de inzet en het doorzettingsvermogen van onze “harde kern” is onze vereniging geworden tot wat ze nu is: een vriendenclub waar hondendressuur op hoog niveau hand in hand gaat met gezelligheid en sterke verhalen.